Friday, 22 February 2013

Tuam bayi anda

Macam macam petua untuk budak kembung kan?  Sampai tak tahu mana nak ikut... ade yg rendam tali pusat bagi anak minum pon ade... mihmihmih...

Aku jumpa benda nih.... teruja sgt okay... siap sekali ngan aisha maisarah kalau boleh aku nak tuam.. sbb? Pergh.. nakal dia  sampai aku rase nak bg pelali gajah kau! Hahahaha tu pasal tuhan tak kasi aku jd doktor.. kalau tak, anak nakal je, tanak tido mlm je, aku inject pelali.. boley? Mihmihmih... gelak kena sopan kan... kena mcm terkepit2.. sbb baru lepas bersalin... tak bleh berdekah2 sepeeti biasa...

Ni benda nya.. rm18... tungku bayi berherba... kalau nak tunggu dato sr. Cari pasir, tolong tuam, alamatnya umur akid dah setahun baru jumpa kot.... alasan dato seri... "tade org buat rumah nk amik pasir sket"

Tapi benda alah ni.. dato seri jugak yg jumpa... dato seri kan moden....  tak main la pasir bungkus kain lampin ni... kelas kau jah! Ape pun Insyaallah benda ni membantu mengeluarkan angin bergelora dlm perut akid.. perot akid je la ye.. perut mak dia, tak padan ngan tungku sebesar penumbuk budak ni....  klu guna kt perut mak dia, mahu pupus tungku ni ditelan lipatan lemak di perut ibunya... mih mih mih...

Cara pakai, bukak bungkusan, on kan iron korang tahap kepanasan tak berapa nk lampau....  pastu tekam je tungku ni kt iron.... agak2  tak berapa nk hangus, ko talakan pulak tungku ke bahagian perut, betis, pangkal ari2 anak tu.... awas.. rase dulu tahap kepanasan tungku tu ye... jgn dok brutal sgt terus tala kat perut budak... kang tak pasal2 masuk youtube kes penderaan bayi oleh ibu sendiri... hah tak pasal2 dapat berjuta  like karang...

Okay la... chow duli.. akid  dah bangun!

5 comments:

Irfa said...

Comelnya
mcm2 bnda org reka skrg
Tggu org dewasa yg boleh charge pkai letrik tu pun ada.sesuai la utk ko.aku tgku pkai batu sungai je

rumah kuning said...

utk maknya, tuam je iron tu kat peyut.baru angin berserta lemak2 boleh ilang. hehehe

Maziati Mazlan said...

Comelkn irfa? Rase nk mkn... semua aku nk mkn sejak space menyimpan makanan ni dah besar semula... malah makin menjadi2!! Menurut kata tekak tuan dia, xpernah durhaka tau... wei.. biler aku nk slim nih? Tension tau!!

Maziati Mazlan said...

RK,
Mak dia dah jeling iron tu tau... nk tuam kat perot.. berlapikkn selimut.. kan senang? Sekali iron tu pandang mak dia dlm keadaan bengis dan garang, siap warning..... "ko jgn jd kan aku mangsa keadaan.. aku chop muka tu kang"

Jadi mak dia insaf.... mak pki girdle beautiful je la yg mana umur girdle dah 7 tahun... girdle 3 beradik, yg jumpa 2 beradik je....

***urut dada lagi.... haih biler nk kecik ni rumah kuning!!!

Irfa said...

Eh dgr citer org kta bgus gosok perut ngan seterika tu..boleh cairkan lemak bwh kulit perut.hihi