Wednesday, 26 October 2011

Kenapa mama dia tak buat mcm mama buat?

PAda suatu hari yang indah.. 4 beranak yang terdiri seorang ibu dan 3 org anak, melepak menonton rancangan kegemaran utk kali ke - 142. Huh... naik hafal dah! Mase tu terjadi lah perbualan antara anak sulong, ngan mamanya.. (yang lain tak leh cakap lagi... yang second tu pelat okay.. die cakap german, mama die je paham... org lain dok pahang setarang!)


AFIQ : mama, rumah Zabran tu cantik kan mama?? (baru pegi sekali, raya tu je pon!)

MAMA : haah... (mode malas menjawab sebarang persoalan, dlm otak nak pk masak ape ptg ni)

AFIQ : tapi...... bilik die tak cantik.....

MAMA : naper???????????? kan Afiq suke banyak mainan, organ (bukan organ dalaman manusia ea? ni piano...) ade playstation, ade psp.... ade shrek.. mcm2 lah! Afiq nan ado kan?

AFIQ : ye lah.... nape mama die tak simpan dalam setor mcm mama buat?

MAMA : ????!!!! $%^*@!






terkena sebijik kan?! hahaha tu la.. beli mainan bukan simpan dalam setor ye mama, biar anak main, baik utk perkembangan minda kanak kanak... ni tidak... aku sorok dalam setor!!! tahu sebab ape? dah main tak mau kemas! pastu kalau beli hari ni, esok pasti ko kena hantar bengkel kereta tuh! TOTAL LOST you know! ganas yang amat! habis kalau main bersepah2 pastu ade parts kecik2 yang adik korang boleh masuk lubang idung mcm along buat kecik kecik dulu tu? tak ke naya? haih... tu blocks (kawada, lego) kalau main, simpan semula tak pe.. ni bersepah. Mama kau nak kehulur ke hilir jemo baju, amik serai kat depan, halau anjing masuk pagor ( ni sapa masuk umah tak tutup pago ni...) terpijak pulak blocks korang! memang bersilat lah MAMA korang!....



tak pe la... petang kang, kita keluar kan semua, kita keluarkan segalanya... ingat tu anak anak ku segala-galanya!!!.... :)

7 comments:

Fida Ghazi said...

kah hah hah hah hah!! sama la kitaaaa.. belikan anak mainan..tapi bila anak main besepah terus hangin.. sorok dalam stor! pastu anak korek2 nak main.. marah lagi...
baik tak payah belikan kalo gitu kan?

Yellow said...

ha ah la fida... aku pantang betol kalau aku yang terpijak... memang hangin! ko bayangkan berat aku yg debab ni hempap menan derang?? hancussss!!! takde rupa lagi dah!

Nurlee Azizah Ahmad said...

Aku pon complaint kat zabran gak. Mainan dia bersepah2 x hingat. Dah sepah x muat lantai bilik dia , depan , bilik aku pon jadik dia bantai main askor dia. Klau aku ada bilik stor sure aku simpan mainan zabran dlm bilik stor gak. Hahahahhaa.

HappyIrfa said...

hahahha..mmg terkena sebijik.
sian dia..so far kat umah sikecik yg suka sepah tapi kakak n abang ada utk kemas..so pandai la si kecik cakap 'mash..mash'sambil kutip menan masuk kotak.hehe

Yellow said...

Olynn...

Kan? stor lah jawabnya!


Irfa,

nasib baik ade ketua utk kemaskan... ni tidak, semua satu gang!

MAZ said...

klw aku x la simpan dlm stor tp kotak2 besar habis aku buat simpan mainan... pastu sure diorg selongkar jumpa bila sepah aku akan jd mommy monster la kan... suara aku je dengar 1 lorong hahahahaha....jd anak2 aku bila aku bersuara kemas balik je dgn pantas mengemas sblm aku jd monster hahahaha....yg pasti kakak as a along akan jd mangsa... sbb yg sarah tu akan buat muka x tahu je... sambil ckp sarah x buat...

Yellow said...

sarah tu cute kan???
sama je derang ni... taktik kotor!!!!!!