Friday, 28 October 2011

Ayuh anak-anak.. kita tidor awal!

Jeles tau ngan anak si blogger sorang ni, cik Irfa..(kita jeles benda baik tau!) hish... ade ke patut anak die senang ajo nak dikejut bangun pagi ke sekolah! aDOI... Kalaulah Afiq macam tu, ade aku belikan sosej kegemaran die tu segunong! Sejuk perut dia mengandung tau... isk...

ni tidak... aku panggil lembut memang tak layan, dia bior ibarat angin sepoi sepoi bahasa menyapa ke telinga je. Aku kuat sket... dia kalih tempat tido, peluk lagi erat bantal kegemaran... LAgi kuat, siap tercegat depan pintu bilik, dia bukak sket mata, pastu cakap..."mama ni... bising pagi pagi ni nape... hari ni Along cuti la... ade surat cikgu bagi"  Aku pon dengan perasaan malu bercampur tak pecaya sgt... terus turun bawah, bukak bag sekolah bawak naik atas.. "mana along, surat cikgu bagi? tunjuk mama..." cool lagi.... control lagi... "ni hah.." sambil hulur kertas, mata tak bukak sgt... iskkk.... Korang tahu surat ape???
























JADUAL PEPERIKSAAN SEMESTER 2 TAHUN 2011
PASTI NEGERI SELANGOR




Melompat aku korang tahu??? surat cuti ek?? pastu.. ape lagi.. halilintar memecah kesunyian pagi la..... berkeciput budak tu bangun mandi, siap silap amik towel aku gi mandi... keh keh keh.... "MAMA kan hebat!!" ** berdiri megah dengan penuh bangga... muahahahaha.... Tapi, dalam bilik air boleh lagi nyanyi-nyanyi.... jerit kat mama dia... "mama! hari ni kita beli nasi lemak eh? afiq suka sgt nasik lemak... boleh la mama..."  nak nasik lemak eh? dah bangun lewat, nyanyi dlm toilet, ade hati tapaw nasik lemak? tapi kan even lambat macam mana, aku tetap singgah beli BF dia... sian pulak lapa... pepagi mana sempat nak kejar semua sekali kan?? nak buat breakfast memang tak la.. beli setiap pagi... jarang yang amat sempat buat makanan diaorang... yang kecik 2 org tu tak pe la... taska sediakan makanan. Afiq... Afiq... walau didenda, walau di marah, bila dia buat muka masam je aku paksa ... "Senyum!!!" pastilah die yang tadi bermuka masam tetiba senyum... pastu amik tangan aku.. "sorry mama.... "


You mellt my heart dear... :)

2 comments:

HappyIrfa said...

oh terharu..ada org puji.takpe la.
kecik lagi..kena saiko sikit :-)

penah jugak masa dia 'kes tadika lama'dia buat penyebab taknak gi skolah dgn alasan nak aku masak nasi goreng.nak goreng amende?belen nasi takde..kalau ada boleh gak aku gaulkan ngan kicap..

anak2..ragamnya kdg mencuit ati ada ketika membakar darah.hehe

Yellow said...

Kan? tapi derang ni dah terlebih saiko irfa...


kekadang, tengah marah... kontrol takmo gelak kalau derang buat lawak!

pusing blakang, naik tangga... sengih sengsorang! hahaha