Wednesday, 6 March 2013

Poyo kah aku?

Haih....

Tak tahu laaa dari kecik memang macam ni.. so sape2 yg hidup ngan aku, harap bersabar!! Dah memang perangai aku, nak buat camne?

Kalau orang tak biasa ngan aku, sure meluat, menyampah kuasa infiniti kot.. ahhh biar kan mereka wahai hati, meh kita buat je ape kita nak buat, asal? Tak menyusahkan orang lain okay?

Kekadang, untuk memenuhi kehendak hati aku, aku rela menyeksa diri hokay...... ? Ade aku kesah? Memang kau tak kisah, sebab kalau dah perangai tak bleh nak blah, sape nak kesah!

Terutama Dato sri. Kesian dia terpaksa terima seadanya aku... eleh.. dia suke lettew... mana tak suke tiap kali nak mandi, towel dah ade dlm bilik air okay? Ni puan sri yg poyo ni lah tukang kutip towel kau tengek kat railing tangga tu hah! Aku is pantang tau org sidai towel kt tangga, kat pintu, kat katil.... hah? Apekah lawa kau buat begitu wahai Dato sri? No no no.. tak lawa lasung!

Okay sambil lalu ke dapor, aku rase ngan tangan aku peti ais aku... hah? Ape? Melekit? Oh no no no... peti ni bukan beli ngan airliur okay.. bukan 20sen... mahupon seringgit!!! Habis gaji sebulan nak beli peti idaman!! Amik kain dan terus lap! Walaupon tadi aku haus nak minum air...

Okay dah lap, nak minum air... hah? Ape? Terpercik2 niiiii... sape la buat air gomaknya buruk laku sgt neh!! Okay fine, tutup plug coway, terus lap....

Masak gulai lemak ayam... oh terpercik2 kuah menggelegak atas dapor terus lap! Bibik berkata "orang tak lap dapor mase masak kak, lap mase sudah siap" haaaahhhhhhhh?  Berani kau saound aku bibik!!! Dlm hati, "ade aku kesyah??"  Bibik juga meluat melihat perangai aku! Nak amik air panas, eh? Apesal dispenser ni? Rosak dah ke? Oh tidak kate 5 tahun pakai, steady lagi? Terus call customer service, dah maki hamun, tak pon sebenarnya, ko berani maki hamun kalau mesin yg jawab? Tak ke giler namanya tu? Aku pon terus menamatkan pangilan. Eh? Rupanya aku lupa on semula plug sebab tadi poyo ngat cuci kan? Kuikuikui.. hamik nok! Poyo sgt tuh!

Dato sri juga selalu balik lewat... kekadang tak mandi, terus landing2 atas tilam yg cadarnya aku baru ganti tauuuuu.... dah la cadar ku itu putih mulus, jadi sebelum ape2 terjadi terhadap cadar aku, sperti, kaler Dato sri luntur ke cadar aku, baik aku lapik ngan kain pelekat yg dia pakai utk solat tu... moga2 terlihat kain pelikat itu, teringat lah dia bahawanya.. "oh!! Aku tak solat Isya' lagi"....  hahaha kompom dia mandi lepas ni sebelom tido! Selamat la cadar aku... rupenya tidak.. dia hanya berbuat tak tahu.. huh.. hampaaa

Aku juga relA tak makan dan minum kalau aku berjumpa penyapu..

Ahhh ape pon byk ngat yg poyo lagi.. tapi anak dah menangis mahukan susu lemak manis santan kelapa muda...

2 comments:

Irfa said...

eh kenapa kita sama?
uwaaaaaaaaaaaaaaaa ko pasti kita bukan adik beradik yg terpisah?
hahahha

Maziati Mazlan said...

Haaaa? Ade jugak adik beradik terpisah diantara benua.....

Kan? Kita bukan poyo, tapi mata byk sakit la nengok... nak nak towel tuh! Hoi 4 jam aku hangin yau dak? Kang aku sediakan tisu tandas je kang buat lap badan.... mampu??