Monday, 31 October 2011

Kisah hidup seorang 'Along"


Aisha Maisarah!!! jangan main peti...!!! nanti mama marah! Abang yang kena!

Dari kejauhan je Along jerit, mata sibuk dok tengok tibi.. Aisha tak kisah... bukak jugak peti...

Aisha... jgn la... naper la hidup Along ni susah sangat? banyak sangat kerja Along kena buat.... Letih la Along macam ni... Aisha!!!!!

Aisha pulak? ade aku pedulik?? kumbah lagi dan lagi dan lagi.... Along dah tak leh handle okay... terus..

Mama!!!!! tengok Aisha ni... taknak dengar cakap langsung... Along dah cakap dah jgn... tapi die bukak jugak peti ni..


Aku masuk, amik si kenit ni... terus angkat letak kat sofa..

Dok diam-diam SASA! kang mama ikat kat pokok nak???

Aisha? buat bodo je, amik susu, buat2 pejam mata... boley? eeee geram tau dak?
sambung kerja yg terbengkalai kat dapor...

Aisha, kan Along dah cakap, jgn main tudung mama... ha kan? kan? Along dah cakap tadi kan?

Sambil betul kan kepala adik die yang terbelit ngan tudung aku...

Mama, mama jaga lah anak mama ni... Along dah tak larat nak jaga anak mama sorang ni...

boleh? ayat tak bleh nak bla.... Along asyik mata kat tibi je... memang le... tapi kesian kat Afiq, semua dia yang kena buat, sebab....


Along kan abang... adik kena la dengar la Along nak kata ni...!




Ayat anak sulong aku, kekadang aku tergelak dengar dia membebel.. ayat mcm orang tua tua cakap... memang tak hingat!!! keh keh keh.. mana tak tumpah kuah, kalau bukan ke nasi.. ye dak?? :)






6 comments:

Izzahq said...

Ahaha comel jugak kade2 :D

Yellow said...

kadang-kadang come, kadang... pelik... mana die dapat ayat 'power' tu... hehe

HappyIrfa said...

samala ngan bujang aku kat umah tu..tensen ngan adik dia.siap cakap 'tengokla anak umie ni'hahah
macam la dia tu bukan anak umie

Yellow said...

Irfa...

mana die blaja pong tak tahu... :)

MAZ said...

meme terbaeekkkk... hahahaha... biasa la aong kan... suh buat itu ini along, jaga adik along kena marah pun along... HIDUP along... hahahahaha....

Yellow said...

mAz... mentang mentang ko along kan???